Irina Vasilciuc este convinsă că se va recupera timpul și pentru modernizarea drumului de pe axa Suceava-Iași și îi sugerează subprefectului Cristian Șologon să nu politizeze subiectul


Intră acum și în grupul de

Administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc, a revenit joi, cu precizări privind proiectul de modernizare cu fonduri europene a drumului de pe axa Suceava-Iași după ce miercuri subprefectul PSD Cristian Șologon, secretar executiv al PSD Suceava, a spus că gropile din acest drum se văd din cosmos și crede că NASA l-ar putea folosi pentru a testa noul rover care să meargă pe Lună sau Marte.

„Văd că domnul Șologon se face că nu înțelege cum este cu acest proiect realizat de Consiliul Județean Suceava în asociere cu Consiliul Județean Iași.  Voi mai face câteva precizări pentru opinia publică. Chiar dacă în septembrie 2017 a fost semnat contractul de finanțare a acestui proiect, CJ Suceava fiind primul din țară care a depus un astfel de proiect, abia în aprilie 2020 a putut fi semnat contractul cu câștigătorul licitației. De ce, domnule Sologon? Să vă explic și poate veți înțelege. A trebuit modificată legislația în domeniul apelor. Ghidul proiectului prevedea ca proprietarul terenului de sub un pod să fie Consiliul Județean, în timp ce peste tot în țară proprietară era Administrația Națională „Apele Române”. Noi, CJ Suceava,  am solicitat modificarea legislației”, a arătat Irina Vasilciuc.

Ea a menționat că s-a introdus în ghidul contractat de titular, adică de Consiliul Județean Iași, auditul de siguranță rutieră, realizarea auditului durând câteva luni și că de asemenea, a apărut Ordonanța 114, a guvernului PSD, care a introdus noi măsuri în domeniul construcțiilor, iar contribuția CJ Suceava la valoarea proiectului a crescut cu 87 milioane de lei, fapt ce a obligat autoritatea județeană suceveană să facă un împrumut care e plătit și azi.

„E bine să știți, domnule Șologon, iar dvs. știți, dar vă faceți că nu știți că aceste modificări care au fost făcute în perioada 2017-2019, guvernare PSD au generat întârzieri în toată țara. Din 2020 până în februarie 2022, constructorii au lucrat pe șantierul acestui drum și au realizat peste 40% din lucrare. Este adevărat că, de mai bine de un an după ce constructorul a plecat de pe șantier, noi, CJ Suceava, ne-am ocupat de reluarea procedurilor legale de licitație”, a arătat Vasilciuc.

Ea a subliniat că se va recupera acest timp în perioada următoare.

„Reamintesc că în momentul de față se lucrează pe zeci de șantiere, pe drumurile județene, pe aeroport, la Spitalul Județean Suceava, în domeniul asistenței sociale, în cadrul programelor transfrontaliere cu Ucraina, iar locuitorii județului Suceava văd aceste lucruri. Vom recupera timpul și în cadrul acestui proiect, așadar, domnule Șologon, vă dau un sfat. Nu politizați aceste subiecte, pentru că nu vă avantajează. Noi ne ținem de treabă, vom finaliza acest proiect, chiar dacă dvs.,  cu o gândire cinică v-ați dori să nu se finalizeze, pentru a avea un oarecare câștig electoral”, a concluzionat Irina Vasilciuc.


Intră acum și în grupul de