Tragedia de la Bilca: Băiatul de cinci ani a încercat să iasă din canalul cu apă, dar a fost luat de curenții puternici ai apei. Fratele lui a amânat să le spună părinților ce s-a întâmplat de frică să nu fie certat


Intră acum și în grupul de

Copilul în vârstă de cinci ani care s-a înecat în canalul cu apă de la Bilca a încercat să iasă după ce a căzut cu bicicleta, dar curenții puternici ai apei și faptul că înclinația dalelor era prea abruptă l-au împiedicat, să o facă fiind găsit la circa 1,9 kilometri de locul unde a căzut.

Potrivit anchetei, Poliția a fost sesizată joi seara la ora 20:11 prin 112 că un copil ar fi căzut în canal la orele prânzului.

S-a stabilit că joi, în jurul orelor 12.00, un copil în vârstă de 5 ani și fratele acestuia, în vârstă de 7 ani, au plecat de acasă pentru a se juca în zona ”Toloacă” din apropierea canalului de evacuare al apei, al Micro Hidrocentralei nr. 2 Bilca.

Copilul de șapte ani a mers cu bicicleta, în timp ce fratele său pe jos.

În locul respectiv cei doi frați s-au întâlnit cu un alt copil în vârstă de 9 ani și s-au jucat pe un drum aflat în imediata apropiere al canalui și care este paralel cu acesta.

În timp ce copiii de șapte și nouă ani aruncau cu pietre în apa canalului, copilul de cinci ani se juca cu bicicleta în jurul acestora, iar la un moment dat a căzut cu bicicleta în canal.

Copilul a încercat să ajuncă la mal, însă înclinația dalelor canalului era prea abruptă și curenții apei prea puternici, motiv pentru care a fost cărat de apă pe o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut.

Cadavrul copilului a fost găsit ulterior în bazinul de acumulare al Micro-Hidrocentralei nr. 3 Bilca, situată la o distanță de aproximativ 1,9 km.

Cei doi copii care au asistat la incident au spus că le-a fost frică să spună imediat părinților despre cele întâmplate de teamă să nu fie certați.


Intră acum și în grupul de