Consiliul Județean Suceava a votat înființarea OMD Bucovina care va promova un concept unitar de promovare turistică a Bucovinei. Bugetul minim al organizației este de un milion de lei  


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a votat, vineri, în ședință extraordinară, acordul de înființare a Organizației de Management al Destinației Bucovina care ar urma să fie prima organizație regională de acest fel înființată în țară.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că înființarea Organizației de Management al Destinației Bucovina va contribui la transformarea socio-economică durabilă a acestei regiuni.

El a spus că din OMD Bucovina vor face parte pe lângă CJ Suceava, OMD „Suceava-orașul Cetății de Scaun”, OMD „Țara Dornelor”, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Aeroportul Suceava, municipiile Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, orașele Siret și Gura Humorului, dar și comunele Coșna, Fundu Moldovei, Pojorâta, Sadova și Asociația „Produs în Bucovina”.

Flutur a explicat că potrivit legistalției incidente, la nivel național sunt opt regiuni care vor avea OMD, una fiind Bucovina care se suprapune pe județul Suceava.

„Va trebui să obținem de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului avizul, iar apoi va trebui să ne organizăm. În perioada următoare îmi doresc foarte mult să lucrăm articulat cu celelalte primării, cu stațiunile turistice”, a spus președintele Flutur care a menționat că sunt așteptate să se alăture acestei organizații și alte entități cum ar fi Direcția Silvică Suceava sau Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

El a spus că urmează ca prin OMD Bucovina să fie organizate acțiuni, evenimente și un concept unitar pentru promovarea Bucovinei care este recunoscută ca o destinație turistică de top.

Totodată, Consiliul Județean Suceava a votat să asigure din bugetul propriu suma de 1.010.000 de lei pentru constituirea patrimoniului ințial al OMD Bucovina de 10.000 de lei și un milion de lei reprezentând bugetul minim al organizației.


Intră acum și în grupul de