Magazin naturist bisericesc inaugurat în Câmpulung Moldovenesc: Pot fi găsite la vânzare produse fitoterapeutice realizate în laboratorul departamentului farmaceutic, dar și în laboratoarele mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Un magazin naturist bisericesc „Arimateea – în slujba sănătății” a fost inaugurat, duminică, la Câmpulung Moldovenesc și este amenajat într-un spațiu din casa parohială a Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu.

Acest nou magazin pentru produsele fitoterapeutice realizate în laboratorul Departamentului Farmaceutic Arimateea al Sectorului de Asistență Socială și Medicală, dar și din cadrul atelierelor din cadrul mănăstirilor eparhiei, precum Dragomirna, Sucevița sau Voitinel, a fost amenajat și dotat cu binecuvântarea și la inițiativa IPS Calinic, anunță Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Potrivit reprezentanților Sectorului de Asistență Socială și Medicală, activitatea magazinului are două componente, una fitoterapeutică – prin care se dorește promovarea valorii terapeutice a produselor vegetale și a extractelor realizate de părinții și maicile din mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, și una de economie socială, veniturile realizate din activitatea magazinului fiind utilizate pentru susținerea activității social-filantropice din cadrul centrelor sociale din cuprinsul eparhiei.

„După o muncă de aproximativ 12 luni, s-a deschis primul magazin farmaceutic Arimateea în vecinătatea protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. Acest magazin are scopul de a comercializa produse fitoterapeutice confecționate în laboratorul departamentului farmaceutic, dar și în laboratoarele mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și nu numai. Acest laborator are scopul de a dezvolta o activitate medicală prin efectele terapeutice pe care le au produsele realizate în atelierele mănăstirești, dar și o activitate socială, fiind primul punct de economie socială dezvoltat de Sectorul de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei, cu scopul de a sprijini, susține și dezvolta activitățile social filantropice din cadrul eparhiei. Totodată, ne dorim să aducem în atenția tuturor oamenilor că eficacitatea terapeutică a plantelor medicinale, atât a celor cultivate, cât și a celor spontane, este una complementară, dar extraordinar de necesară în viața de zi cu zi atât de afectată de poluare, stres și de nevoi și boli. (…) În acest sens, ne dorim ca acest magazin să reprezinte un început într-un lanț de magazine farmaceutice Arimateea, în slujba sănătății.” – a precizat protos. Alexandru Moroșan, director al Departamentului Farmaceutic Arimateea al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Potrivit inițiatorilor proiectului, Arimateea – în slujba sănătății a luat naștere „din dorința de a ajuta și a susține sănătatea tuturor semenilor prin intermediul rețetelor mănăstirești tradiționale atât de folositoare în tratarea și prevenirea bolilor, rețete care și-au arătat beneficiile de-a lungul atâtor generații”.

Între produsele naturiste realizate în atelierele mănăstirilor eparhiei se numără suplimente alimentare, ceaiuri, miere și produse apicole, dulcețuri, creme și produse de îngrijire, siropuri, sucuri, tincturi și extracte și uleiuri. Magazinul se găsește și în mediul online la arimateeamed.ro.

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de