Cadre didactice din Brazilia, Bulgaria, Franța, Georgia, Kazahstan și Republica Moldova au participat la Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri din cadrul USV la „Săptămâna internațională”


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, săptămâna trecută, prima ediție a manifestării „Săptămâna internațională”, invitând la Suceava partenerii săi internaționali, atât din UE, cât și din țările partenere non-UE.

 Scopul manifestării a fost acela de a crea un spațiu de lucru comun, întărind legăturile dintre parteneri și punând bazele unor noi colaborări în domeniul didacticii și cercetării științifice.

Cadrele didactice participante, provenind de la universități din Brazilia, Bulgaria, Franța, Georgia, Kazahstan și Republica Moldova, au desfășurat activități de predare și de formare.

De asemenea, alături de gazde, invitații au participat la două workshopuri pe teme de interes comun, unul pregătit și moderat de lect. univ. dr. Ruxandra Bejinaru, cu tema Managementul strategic într-o lume dinamică, și al doilea, moderat de responsabilul Erasmus al facultății, conf. univ. dr. Angela Albu, cu tema Folosirea instrumentelor digitale în educație: unde ne aflăm și în ce direcție ne îndreptăm?

Întreaga manifestare a stat sub semnul colegialității și al colaborării între cadre didactice de pe trei continente care, indiferent de țara în care își desfășoară activitatea, au principii și obiective comune, ce privesc educarea și formarea studenților.

„Chiar dacă la această primă ediție au fost prezenți la Suceava reprezentanți ai partenerilor facultății din doar șase țări, consider că evenimentul a fost unul de succes deoarece este pentru prima dată când o facultate din USV organizează o Săptămână internațională, dar mai ales, pentru că a arătat oaspeților noștri nivelul ridicat al serviciilor de educație pe care le oferim studenților, similar cu cel din universități europene de prestigiu. Profesorii prezenți au apreciat facilitățile de care dispunem și eforturile de internaționalizare ale Facultății de Economie, Administrație și Afaceri”, a declarat conf. univ. dr. Angela Albu, care s-a ocupat de organizarea și buna desfășurare a Săptămânii internaționale.

La finalul activităților, USV a organizat o aplicație practică la obiective turistice din județul Suceava.


Intră acum și în grupul de