Lucrările de refacere la podul de la Milișăuți încep când ar fi trebuit să fie finalizate. Deputatul Gheorghe Șoldan: Sper să se miște lucrurile mai repede pentru că e o problemă care stagnează de prea mult timp


Intră acum și în grupul de

Lucrările de refacere la podul de la Milișăuți de pe DN 2 H vor începe în perioada următoare, exact când, potrivit contractului inițial, podul trebuia să fie recepționat și dat în folosință.
DRDP Iași a început de vineri să aducă tuburile pentru podul provizoriu de la Milișăuți, urmând ca lucrările să înceapă imediat după ce varianta provizorie va fi dată în folosință, dar conform contractului inițial podul trebuia recepționat în 7 iunie 2023.
Reamintim că în februarie 2022, după ce deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a făcut demersuri la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru refacerea podului, a fost semnat contractul pentru execuție, care prevedea un termen de 14 luni pentru recepționare de la data ordinului de începere a lucrărilor care a fost 7 aprilie 2022.
Conform proiectului, firma de construcții ar fi trebuit să execute lucrările sub trafic, dar s-a constatat că o asemenea variantă punea în pericol siguranța traficului.
În aceste condiții s-a stabilit ca pe perioada lucrărilor să se pună în funcțiune o variantă provizorie prin albia râului Suceava, dar DRDP Iași a tergiversat lucrurile astfel încât abia în martie 2023 s-a obținut avizul Apelor Române pentru varianta provizorie după care a mai durat până când au fost achiziționate tuburile din beton care să fie folosite pentru realizarea podului provizoriu.
După ce a constatat că lucrările tergiversează deputatul PSD Gheorghe Șoldan a prezentat situația ministrului Transporturilor care a cerut DRDP Iași să grăbească realizarea investiției.
Ulterior, deputatul PSD sucevean a mers la fața locului împreună cu constructorul și conducerea DRDP Iași și a constatat o lipsă de comunicare între actorii implicați în acest proiect.
Atunci șeful DRDP Iași i-a dat asigurări că podul va fi refăcut până la sfârșitul lunii august 2023, contractul fiind prelungit.
Deputatul Gheorghe Șoldan a salutat vineri aducerea primelor tuburi din beton pentru începerea amenajării variantei provizorii.
„După foarte multe amânări, întârzieri, probleme de comunicare, astăzi, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a început să aducă tuburile pentru varianta provizorie. De îndată ce se montează podul provizoriu și se dă drumul circulației pe această variantă, vor putea începe lucrările la podul de pe DN 2H. Sper ca lucrurile să se miște cât mai repede și să fie rezolvată această problemă care stagnează de prea mult timp”, a precizat Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de