Conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți se mândrește cu eleva Maria Molea – multipla olimpică de 10: Reprezintă excelența în educație


Intră acum și în grupul de

Conducerea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți se mândrește cu eleva Maria Molea, din clasa a XI-a G care a obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare din ultimii doi ani, iar anul școlar 2021-2022, clasa a X-a, l-a încheiat cu media generală 10, situație care se prefigurează și în acest an școlar, în clasa a XI-a.

Potrivit unui comunicat semnat de directorul și directorul adjunct al CN „Eudoxiu Hurmuzachi”, prof. Adrian-Nicolae Puiu și, respectiv, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu, la disciplina Religie, sub coordonarea prof. Miriam Leon-Postolache, Maria a obținut Premiul I la etapa județeană a Olimpiadei, atât anul școlar anterior, în clasa a X-a, cât și în acest an școlar, clasa a XI-a, iar la etapa națională, desfășurată la Sibiu, anul trecut a obținut Premiul al II-lea, în timp ce anul acesta, la Arad, a obținut Premiul I.

De menționat faptul că din cele patru Premii I la etapa națională a Olimpiadei de Religie din acest an școlar, două au fost obținute de elevi de la CN “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, ceea ce plasează colegiul rădăuțean pe primul loc la nivel național liceal în ierarhia rezultatelor obținute la Olimpiada de Religie. Celălalt Premiu I a fost obținut de elevul Matei Sava din clasa a X-a C, coordonat, de asemenea, de prof. Miriam Leon-Postolache.

La Olimpiada Interdisciplinară “Cultură și Spiritualitate românească”, sub coordonarea prof. Beatrice Halip – limba și literatura română și Miriam Leon-Postolache – religie, Maria Molea a obținut Mențiune la etapa județeană anul trecut, în clasa a X-a, și Premiul I anul acesta, în clasa a XI-a, când a reprezentat județul la etapa națională, desfășurată la Oradea, unde a obtinut Mențiune.

De asemenea, sub coordonarea prof. Angelica Popovici, care îi este și dirigintă, Maria Molea a obținut anul acesta Premiul I și la etapa județeană a Olimpiadei de Limba germană modernă, nivel B2, dar nu a putut participa și reprezenta județul și la etapa națională, deoarece aceasta a avut loc concomitent cu Olimpiada de Religie. Remarcabil este faptul că Maria a început studiul limbii germane în clasa a IX-a și într-o perioadă foarte scurtă a reușit să își însușească, cu multă muncă și aplecare spre studiu, cunoștințe la un nivel avansat. Rezultatul excelent obținut la  examenul de certificare lingvistică Deutsches Sprachdiplom I a adus-o, din nou, în prim plan și a dovedit, odată în plus, dedicarea și volumul de muncă pe care Maria le poate gestiona.

Maria nu s-a limitat doar la activitățile școlare, ea a arătat același interes și dedicație și activităților și concursurilor extrașcolare, arată conducerea CN „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Anul școlar anterior, Maria a participat la Festivalul Internațional Videoart, la care, alături de coechipierul său, Matei Nichiforel, a obținut, sub îndrumarea prof. Angelica Popovici, un remarcabil loc II, la secțiunea “spot publicitar”. Latura sa umanistă și interesul pentru aceste materii s-au concretizat și prin participarea la concursul organizat de L. T. “Ion Nistor” Vicovu de Sus,  „Investigația sociologică”, acolo unde, împreună cu coechipiera sa Georgia Țofei, sub îndrumarea prof. Florin Popovici, Maria a obținut Mențiune. Și tot Mențiune a obținut la Concursul Regional de Traduceri organizat de Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, secțiunea Limba germană.

Totodată, Maria Molea este un membru activ al colectivului de redacție al revistei școlii „Muguri”, revistă calificată și anul acesta la etapa națională a Concursului de Reviste Școlare și Jurnalism, ca urmare a obținerii titlului de Laureat la nivel județean, sub coordonarea profesorilor Beatrice Halip, Angela Sehlanec și Iulian Halip.

„Perseverentă și ambițioasă, talentată și muncitoare, deopotrivă, Maria reprezintă excelența în educație, ce surprinde prin spiritul interogativ cu care sondează provocările acestei lumi, reușind să îmbine armonios rigoarea pregătirii formal-academice cu afinitățile din sfera preocupărilor intelectual-artistice nonformale, erijându-se într-un model de elev de succes cu care colegiul rădăuțean se mândrește”, subliniază directorul colegiului, prof. Adrian-Nicolae Puiu și directorul adjunct, prof. Luminița-Mirela Lăzărescu.


Intră acum și în grupul de