Un cămin de bătrâni cu spații de cazare, restaurant, dispensar, biserică, clopotniță și cameră mortuară, urmează să fie ridicat în zona mănăstirii Teodoreni


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a anunțat, vineri, intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului de urbanism aferent pentru construire corp administrativ, corp cazare bătrâni, corp restaurant, spații depozitare, platformă aprovizionare, corp dispensar, biserică, cameră mortuară și clopotniță, locuri de parcare, sistematizare verticală, racorduri/branșamente, pe teren proprietate privată în suprafață de 17303 mp, situat în intravilanul municipiului pe str. Cuza Vodă, nr. 15, inițiat de Fundația umanitară “CĂMINUL DE BĂTRÂNI SFÂNTUL IOAN CEL NOU” Suceava.

Căminul de bătrâni va fi constituit dintr-un ansamblu de clădiri ce vor avea următoarele funcțiuni: corp administrativ, regim de înălțime propus P+1E; corp de cazare bătrâni, regim de înălțime propus S+P+1E;  corp de cazare bătrâni, regim de înălțime propus D+P+1E; corp restaurant, regim de înălțime propus D+P; corp dispensar, regim de înălțime propus P+1E; biserică, regim de înălțime propus P;  clopotniță și cameră mortuară, regim de înălțime propus P.

Deoarece terenul este în pantă, s-a propus realizarea unui demisol pentru un corp de cazare și corpul restaurant, unde se vor amenaja stații depozitare, spații tehnice, etc. Aceste spații vor avea acces direct din exterior, unde a fost amenajată o platformă de aprovizionare.

Imobilul este situat în vecinătatea Ansamblului Mănăstirii Teodoreni inclus în Lista monumentelor istorice de categorie valorică B, având codul de clasificare SV-II-a-B-05463.


  Documentaţia de urbanism cu principalele reglementări poate fi consultată la sediul Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai nr. 5A – Compartimentul Strategii urbane și gestionare documentaţii de urbanism – camera 38 de luni până vineri, intre orele 9:00-14:00, pe site-ul www.primariasv.ro la secţiunea ”Anunţuri” și în holul central de la parterul instituției.
  Observaţiile referitoare la documentaţia de urbanism se primesc în perioada 12.05.2023 – 05.06.2023 la registratura Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail [email protected].


Intră acum și în grupul de