4 criterii de care să ții cont când alegi un laptop de gaming


Intră acum și în grupul de

Dacă ești pasionat de gaming, poate fi destul de dificil să te hotărăști ce laptop să alegi. Poate ai auzit că Lenovo Thinkpad sau Lenovo Legion ar fi potrivite sau poate că oscilezi între mai multe branduri.

Una dintre legile nescrise este și aceea că laptopul ți se blochează exact când nu trebuie: înainte de a salva un document, atunci când  timpul nu este de partea ta și mule altele. Dacă ești gamer, frustrarea e la fel de mare. Hai să vedem cum scăpăm de ea fiind atenți la câteva aspecte de care trebuie să ții cont înainte să îți cumperi un laptop care să îți satisfacă atât nevoile, cât și pasiunile.

  1. Procesor performant

Sigur nu ești străin de faptul că performanța unui laptop este dată mai ales de capacitatea crescută a procesorului său. În gaming, asta se traduce în timpul de răspuns și în rata de cadre pe secundă. Cele mai bune procesoare sunt cele de ultimă generație, cum ar fi Intel Core i5 sau AMD Ryzen 5. Atunci când îl alegi, acordă atenție și literei de pe modelul vizat, care îți indică și ea performanța, mai scăzută sau mai ridicată. Litera H, de exemplu, este corespondenta unor performanțe mari.

  • Placă grafică puternică

Și imaginile joacă un rol important în gaming, deci dacă îți dorești un laptop performant pentru gaming, așa cum este Lenovo Thinkpad, de exemplu, acordă atenție plăcii grafice. Aceasta va reda imagini bune, care au o rezoluție înaltă. Te poți orienta către Nvidia GeForce GT sau Radeon sau către una integrată, care este puternică, dar și economică.

  • Memorie RAM mare

Cheia către performanță este dată și de capactiatea memoriei RAM, care stochează  datele temporar, astfel încât laptul tău să poată executa sarcini în mod simultan și, evident, mai rapid. Aceasta este diferența între memoria RAM și cea SSD sau HDD, care le stochează permanent. În materie de cifre, 8G RAM îți poate oferi un început bun, însă va trebui să o crești, în timp, dacă vrei să funcționeze bine și jocurile care au nevoie de mai multă memorie pentru a rula optim.

  • Ecran bun

Pentru că vizualul are o mare importanță atunci când vorbim despre gaming, este necesar să fim atenți la o serie de aspecte. În primul rând la dimensiunile ecranului, care pot varia între 13 și 17 inchi, cum poți găsi în seria Lenovo Thinkpad. Se recomandă ca pentru o experiență mai bună, să alegi un număr mai mare de inchi. Aici, însă, ține cont și de celelalte activități pe care le vei desfășura pe laptop.

Iar în afară de dimensiunea ecranului, mai avem câteva lucruri, pomenite mai jos, asupra cărora te sfătuim să te concentrezi deoarece sunt mai importante decât poți crede.

Un alt factor este rezoluția. Imaginile vor fi mai clare dacă rezoluția este mai mare, așa că te încurajăm să ții cont și de acest aspect înaine de achiziție.

Contrastul mai bun este dat e tehnologia OLED, pe care o recomandăm atunci când vine vorba de experiența ta de joc.

Și un ultim aspect aici este rata de reîmprospătare, care are o controbuție majoră la gradul de fluidizare a imaginilor. Mai simplu spus, imaginea este împrospătată de mai multe ori pe secundă, iar tu te bucuri de o calitate crescută a ei. Laptopurile pentru gaming, cum ar fi Lenovo Thinkpad, sunt dotate cu rate de reîmprospătare de 120 Hz, 144 Hz sau chiar mai mari.

Pentru o experiență diferită și poate mai bună, o idee pe care poți să o testezi, este și aceea de a-ți conecta laptop-ul la un monitor. Ce trebuie să știi este că procesorul și placa ta grafică trebuie să fie destul de puternice pentru a susține acest proces.

Acum, că știi care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci înainte de a achiziționa un laptop de gaming, nu îți mai rămâne decât să faci cea mai bună alegere.


Intră acum și în grupul de