Autoritățile din Cernăuți vor modernizarea Vămii Vadu Siret-Vicșani pentru că exportul pe calea ferată este în creștere


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, vineri, că a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai administrației vamale a României la punctul de control pentru legătura feroviară „Vadul Siret – Vicșani” în vederea îmbunătățirii infrastructurii vamale.

El a spus că împreună cu reprezentanții Autorității Vamale Române a analizat activitatea punctului de control și a fost inspectată calea ferat ce este utilizată pentru efectuarea transportului de export.

„Majoritatea proiectelor de dezvoltare a punctelor de control se referă la traficul rutier internațional, însă dezvoltarea infrastructurii vamale feroviare moderne nu este mai puțin importantă”, a spus guvernatorul regiunii Cernăuți.

În context, el a subliniat că numărul transporturilor internaționale de marfă este în creștere, în special prin punctul de control feroviar Vadul-Siret-Vicșani și că este nevoie de lărgirea pistei și îmbunătățirea infrastructurii în general.

„Împreună cu partenerii noștri, lucrăm la posibilitățile de planificare a proiectului corespunzător”, a concluzionat Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de