Deputatul Eugen Bejinariu va conduce PSD Rădăuți după ce liderul organizației, Nistor Tatar, a fost suspendat din toate funcțiile din partid


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Rădăuți, fostul primar Nistor Tatar, a fost suspendat, vineri, din toate funcțiile din partid printr-o decizie a Consiliului Politic Județean al PSD Suceava.

Președinția PSD Rădăuți va fi preluată, interimar, de deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Ședința de vineri CPJ al PSD Suceava s-a desfășurat online și s-a supus la vot propunerea înaintată de Biroul Politic Județean de suspendare a lui Nistor Tatar pentru un an din toate funcțiile deținute în partid, respectiv de președinte al organizației municipale PSD Rădăuți și de vicepreședinte al organizației județene.

În documentul propus dezbaterii și aprobării CPJ al PSD Suceava se arată că Nistor Tatar a încălcat mai multe prevederi ale articolului 30 din Statulul PSD. Astfel, el este acuzat că nu a respectat disciplina de partid şi caracterul confidenţial al unor documente sau informaţii de partid sau că nu și-ar fi îndeplinit cu corectitudine atribuţiile care derivă din funcţia ocupată în structurile de conducere ale partidului.

În urma votului membrilor CPJ al PSD Suceava, cu două abțineri, s-a decis suspendarea lui Nistor Tatar din toate funcțiile deținute.

Președinția PSD Rădăuți va fi asigurată interimar de deputatul Eugen Bejinariu, vicepreședinte al organizației județene PSD Suceava, care va organiza alegeri în vederea desemnării unui nou președinte al organizației și a noii echipe de conducere.


Intră acum și în grupul de