Doi suceveni, arestați într-un caz de trafic de influență. Se promitea suma de 50.000 euro pentru ca magistrați ai Curții de Apel să pronunțe o pedeapsă la închisoare cu suspendare


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 mai 2023, a doi inculpați, persoane fizice, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curții de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.

Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 12 mai 2023, judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și din partea Direcției Generale Anticorupție.

Minuta Tribunalului Suceava: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii TĂRÎŢĂ LUCIAN şi BOGHEAN CONSTANTIN ADRIAN. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului TĂRÎȚĂ LUCIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2023 până la data de 10.06 2023, inclusiv Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului TĂRÎŢĂ LUCIAN . În temeiul art. 227 alin. 2 Cod procedură penală respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului TĂRÎŢĂ LUCIAN, formulată prin apărător, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului BOGHEAN-CONSTANTIN ADRIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, faptă prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 291 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 12.05.2023 până la data de 10.06 2023, inclusiv.


Intră acum și în grupul de