Opt oferte pentru drumul expres Suceava-Botoșani. Flutur: Investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că au fost depuse, până miercuri, opt oferte din partea unor asocieri pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și Proiectului Tehnic pentru drumul expres Suceava-Botoșani.

Flutur a spus că miercuri, 17 mai 2023, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic pentru Drumul Expres pe 4 benzi Suceava – Botoșani.

El a reamintit că de anul trecut s-a semnat un protocol de colaborare între C.N.A.I.R. și cele 4 UAT-uri, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, Primăria Suceava și Primăria Botoșani în vederea realizării proiectului drumului expres Suceava-Botoșani, iar liderul de proiect a fost desemnat Consiliul Județean Suceava, cu acordul celorlalte UAT-uri.

„Am întocmit documentația pentru organizarea licitației pentru Studiul de Fezabilitate, Autorizație de Construcție și Proiect Tehnic iar termenul de depunere al ofertelor s-a încheiat azi 17.05.2023 și s-au înscris 8 asocieri de firme, urmând să se facă deschiderea ofertelor, analiza lor și desemnarea câștigătorului. Reamintesc, acest drum are o lungime de 19,5 km, cu 2 benzi pe sens și separator de sensuri, 4 poduri, 2 noduri rutiere, valoarea estimativă a investiției fiind de 173 milioane euro cu TVA”, a spus Flutur.

El a menționat că acest drum expres este o prelungire din autostrada A7, de la Suceava la Botoșani, este situat strategic în partea de nord – est a țării, lângă granița cu Ucraina și Republica Moldova, iar investiția trebuie privită ca o scurtare a timpului de deplasare între cele două capitale de județ care însumează peste un sfert de milion de locuitori și care poate fi privită de orice investitor ca un pol de dezvoltare economică unde există forță de muncă, aeroport, universitate și școli de meserii.


Intră acum și în grupul de