Inovații și tendințe pentru controlul afacerilor în era digitală


Intră acum și în grupul de

Managementul unui business în era digitală se bazează pe tehnologii moderne cu ajutorul cărora se construiesc noi procese și strategii care constituie suport pentru luarea deciziilor. De ce ar trebui antreprenorii să ia în considerare inovațiile care vizează controlul afacerilor? Pentru că acestea implică adaptarea la progresele tehnologice, gestionarea riscurilor și asigurarea unei poziții competitive pe piață.

Companiile trebuie să inoveze, să își îmbunătățească produsele și serviciile continuu pentru a oferi valoare clienților și să profite de aceste oportunități pentru a-și spori rentabilitatea. Iată câteva dintre tendințele care au un impact semnificativ asupra modului în care sunt gestionate afacerile:

Soluții de tip ERP (Enterprise Resource Planning)

Un soft ERP integrează și centralizează datele și procesele unei companii, facilitând planificarea resurselor, managementul operațiunilor și luarea deciziilor. Soluțiile de automatizare pentru planificarea resurselor întreprinderii oferă o viziune integrată a businessului și devin platforme unice de stocare a datelor, informațiile fiind transparente și ușor accesibile conducerii.

Aplicații CRM (Customer Relationship Management)

Softurile de gestionare a relațiilor cu clienții contribuie la urmărirea interacțiunilor și a tranzacțiilor, facilitând vânzările, marketingul și serviciile dedicate consumatorilor.

Sisteme HCM (Human Resource Management)

Calcul salarial, evaluări, administrare de personal, indicatori de performanță, self-service sau pontaj electronic, toate acestea pot fi regăsite într-o singura aplicație online HCM alcătuită din module dedicate managementului capitalului uman. Sistemele HCM facilitează gestionarea resurselor umane, incluzând recrutarea, instruirea, evaluarea performanței și administrarea beneficiilor pentru angajați.

Tehnologii RPA (Robotic Process Automation)

Softurile pentru automatizarea proceselor cu roboți software sunt capabile să execute ori să imite acțiuni repetitive deosebit de complexe. Mai exact, roboții software conectați la aplicații diverse pot copia și insera date dintr-un program în altul, pot transmite fișiere sau completa formulare și multe altele. Astfel, crește eficiența, sunt reduse erorile, iar angajații au mai mult timp pentru sarcini cu valoare mare.

Sisteme de BI (Business Intelligence)

Aceste soluții performante prezintă răspunsuri complete la întrebările pe care și le pune sau nici nu știa că le are un manager cu privire la afacerea sa. Analizele, graficele și rapoartele de Business Intelligence se bazează pe aplicații software de tip ERP, HCM sau CRM, din care își extrag datele.

Aplicații AR (Augmented reality)

Întrucât pot combina elemente digitale cu mediul fizic, aplicațiile de realitate augmentată oferă experiențe interactive și îmbunătățesc formarea angajaților, colaborarea între departamente și experiența clienților.

IoT (Internet of Things)

Internetul lucrurilor permite conectarea și comunicarea între dispozitive și senzori pentru a colecta și schimba date în timp real. În mediul de afaceri, IoT poate fi utilizat pentru a monitoriza și a controla echipamente și procese, pentru a îmbunătăți eficiența energetică sau pentru a diminua costurile operaționale.

Cloud computing

Serviciile în cloud permit companiilor să acceseze și să utilizeze resurse informatice și de stocare la distanță. În acest fel, sunt reduse costurile de infrastructură, iar antreprenorii au mai mult control asupra afacerilor, fiindu-le și facilitată colaborarea în timp real. Cloud computing oferă, de asemenea, posibilitatea implementării rapide a soluțiilor software și a serviciilor, ceea ce poate îmbunătăți performanța afacerii.

În era digitală, și munca la distanță este considerată o tendință importantă pentru controlul businessurilor. Aceasta le oferă angajaților șansa să lucreze fără să fie prezenți fizic în același loc, ceea ce duce la flexibilitate sporită, reducerea costurilor și atragerea de talente din întreaga lume. Există numeroase inovații care influențează modul în care afacerile sunt operate, iar implementarea lor ajută companiile să se adapteze la schimbări și să-și îmbunătățească performanța pe termen lung. (B.L.)


Intră acum și în grupul de