Prefectul Moldovan: Apele de mină ce se evacuează de pe platforma Isipoaia prezintă, în continuare, depășiri ale concentrațiilor de poluanți față de limitele legale


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a discutat, joi, la sediul Administrației Naționale ”Apele Române”, cu directorul general ing. Sorin Lucaci, în prezența directorului general al CONVERSMIN SA, domnul Bogdan Ștefan Chitescu situația generată de poluarea produsă în data de 13 mai a.c. pe râul Bistrița, pe raza localității Holda din orașul Broșteni.

Potrivit Prefecturii Suceava, din datele și informațiile transmise de SGA Suceava rezultă că apele de mină ce se evacuează de pe platforma Isipoaia prezintă, în continuare, depășiri ale concentrațiilor de poluanți față de limitele legale, dar calitatea apelor de mină evacuate s-a îmbunătățit față de valorile obținute pe probele recoltate la momentul accidentului, în același timp scăzând și debitul.

Specialiștii din cadrul SGA Suceava au ajuns la concluzia că la acest moment, râul Bistrița nu-și modifică clasa de calitate în nici una din secțiunile de monitorizare, impactul evacuărilor apelor de mină de pe platforma Isipoaia asupra râului fiind nesemnificativ.

Prefectura Suceava arată că în conformitate cu solicitarea prefectului de Suceava și discuțiilor purtate în data de 14 mai cu directorul general al societății, un colectiv din cadrul societății Conversmin compus din directorul de producție Mircea Daogaru, un proiectant și un expert tehnic s-a deplasat miercuri la fosta mină Isipoaia în vederea realizării unei expertize tehnice care vizează cauzele producerii evenimentului, precum și măsurile ce se impun a fi aplicate pentru a preveni producerea unui incident similar.


Intră acum și în grupul de