Peste 20 tone de ingrasaminte chimice fara acte, dosite dupa niste cartofi


Intră acum și în grupul de

O echipă operativă formată din ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava, în colaborare cu S.J.I.P.I. Suceava, a identificat sâmbătă dimineaţă, în trafic pe DN 2, în zona localităţii Cumpărătura un autocamion, care, în urma verificărilor, s-a stabilit că efectuează un transport ilicit de îngrăşăminte chimice. Autocamionul aparţine unei societăţi comerciale din comuna Calafindeşti, societate cu obiect de activitate principal transport rutier de mărfuri, şi era condus de L. Vasile, de 37 ani, din comuna Calafindeşti, administratorul societăţii, în cabină fiind identificat şi M. Leonte, domiciliat în aceeaşi localitate.

Fiind întrebaţi cu privire la natura şi provenienţa mărfii transportate, aceştia au declarat verbal că transportă cartofi proprietate personală din Constanţa la Suceava, reprezentând rest de marfă nevândută.

Aceştia nu au fost suficienţi de convingători astfel că echipajul a verificat încărcătura constatând că în autocamion se află o cantitate mică de cartofi la exterior -capac vizibil la deschiderea uşilor vagonului izoterm, iar în interior se afla o cantitate mare de substanţe chimice ambalată în saci de rafie de culoare albă. În această situaţie, cei doi au declarat verbal că este vorba de îngrăşământ chimic complex achiziţionat de la diferite persoane fizice din piaţă în Constanţa, în total aproximativ 15 tone, menţionând că nu au nici un fel de document de provenienţă întrucât era destinat utilizării de către ei în agricultură.

Îngrăşământul chimic a fost cântărit, rezultând cantitatea de 21.000 kg, cu o valoare de piaţă de aproximativ 40.000 lei. Vagonul a fost sigilat şi lăsat în custodie în incinta unei unităţi până la definitivarea verificărilor.
De asemenea, a fost solicitat sprijin de la Garda Financiară – Secţia Judeţeană Suceava, la faţa locului deplasându-se o echipă de comisari ai acestei instituţii care au preluat verificările financiar-fiscale.


Intră acum și în grupul de