Angajat al spitalului din Piatra Neamț care a suferit un AVC în timpul programului, salvat de medicii neurologi și intervenționiști la SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunțat, vineri că un pacient transferat de la Spitalul de Urgență Piatra Neamț cu AVC a fost salvat de medicii de la SJU Suceava fiind un exemplu relevant pentru colaborarea dintre cele două spitale.

Astfel, în cursul zilei de miercuri a fost transferat la SJU Suceava, pe cale terestră, un angajat al Spitalului de Urgență Piatra Neamț care a instalat un accident vascular cerebral ischemic acut în timpul orelor de serviciu.

„Este un exemplu relevant pentru colaborarea dintre două unități medicale mari din nord-estul țării. Pentru acest pacient s-a inițiat tromboliza la Spitalul Județean Piatra Neamț, iar în continuare, la Spitalul Județean Suceava, s-a efectuat tratamentul endovascular (trombaspirație), în compartimentul de Radiologie Intervențională. Pacientul a fost internat inițial pe secția ATI (12 ore) fiind ulterior transferat pe secția de Neurologie, cu evoluție favorabilă, intervenția precoce în acest caz fiind esențială pentru recuperarea deficitelor neurologice” , a declarat dr. Daniela Neagu medic șef secție Neurologie din cadrul SJU Suceava.

Echipa medicală implicată în rezolvarea acestui caz a fost formată din dr. Ioana Boarescu medic neurolog, dr. Mihai Crețeanu Jr., dr. Alexandra Husar și medicul rezident Gabriel Mircea medici radiologi intervenționiști și dr. Titieni Denisa medic ATI.

Purtătorul de cuvânt al SJU Suceava a precizat că echipa medicală a secției de Neurologie a Spitalului Județean Suceava a primit, în acest an, din partea Organizației Europene de Stroke, premiul Angels ”Platinum ”, un premiu onorific, pentru a recompensa munca depusă și îngrijirile excelente în domeniul Accidentului Vascular Cerebral.


Intră acum și în grupul de