Un șofer sucevean beat a vrut să iasă din țară prin PTF Siret, dar s-a ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul PTF Siret au depistat, vineri dimineața, la controlul de frontieră, pe sensul de ieșire din România, un cetățean român care emana halenă alcoolică. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, însă la spital a refuzat recoltarea de probe biologice.

Potrivit STPF Suceava, vineri, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a ieși din țară, un cetățean român în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Acesta conducea un autoturism marca Land Rover, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au sesizat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat ajutorul unui echipaj din cadrul Poliției Orașului Siret.

În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.76 mg/l concentrație de alcool în aerul expirat, cetățeanul în cauză fiind transportat la Spitalul Orășenesc Siret pentru a i se recolta probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz ori sustragere a conducătorului unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.


Intră acum și în grupul de