Săptămâna Prevenirii Criminalității: IPJ Suceava organizează activități interactive pentru conștientizarea cetățenilor


Intră acum și în grupul de

Poliția Română, prin intermediul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează în perioada 22-26 mai o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, specialiștii în prevenirea criminalității vor coordona campania, având ca obiectiv principal informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării măsurilor de autoprotecție și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea infracțiunilor.

Pe durata întregii săptămâni, polițiștii vor organiza activități tematice interactive în spații publice, abordând domenii prioritare precum discriminarea, violența domestică, siguranța pe stradă și acasă, siguranța online, precum și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și disparițiilor de minori/plecărilor voluntare de acasă. Aceste acțiuni se vor desfășura în colaborare cu parteneri instituționali, pentru a maximiza impactul și a atinge cât mai multe persoane interesate.

Echipele de specialiști din cadrul IPJ Suceava, inclusiv cei din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, vor fi implicați în lansarea proiectelor punctuale de prevenire, organizând în fiecare zi acțiuni de impact pentru a responsabiliza și conștientiza comunitatea cu privire la pericolele infracționalității. Astfel, în fiecare zi a săptămânii vor fi abordate tematici specifice, începând cu siguranța copiilor, siguranța online, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare de acasă și încheind cu prevenirea violenței domestice.

Prin adoptarea unor metode inovatoare și abordarea unor domenii de interes, polițiștii de prevenire își propun să răspundă noilor realități contextuale și sociale. Pentru a asigura succesul campaniilor, au fost realizate peste 10.000 de materiale preventive, care vor fi distribuite la nivelul întregului județ Suceava.

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” s-a transformat într-o tradiție atât în activitatea polițiștilor suceveni, cât și în viața comunității. Această inițiativă se concentrează pe intervenția preventivă în diverse domenii prioritare, inclusiv infracționalitatea contra patrimoniului, siguranța persoanei și rutieră, precum și pe alte arii de interes pentru poliție și comunitate.

În contextul societății actuale, prevenirea criminalității devine o soluție viabilă în abordarea fenomenului infracțional. Actul preventiv reprezintă un preambul obligatoriu pentru orice acțiune polițienească, contribuind la succesul intervențiilor eficiente și la conservarea și utilizarea corectă a resurselor materiale și umane.

Prin intermediul acestei campanii, Poliția Română își propune să promoveze o viziune de ansamblu asupra fenomenului infracțional, să sintetizeze aspectele concrete și să aplice un management modern, bazat pe principii și strategii europene. Prevenirea criminalității și utilizarea eficientă a acestui instrument sunt cheia unei abordări eficiente și sustenabile a infracționalității.

Pentru mai multe informații despre activitățile din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalității” organizate de IPJ Suceava, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze polițiștilor de prevenire sau să acceseze resursele puse la dispoziție de Poliția Română.


Intră acum și în grupul de