Două fetițe de patru ani, rănite în două incidente separate la traversarea străzii în Vicovu de Sus și Suceava


Intră acum și în grupul de

Două incidente rutiere au avut loc vineri după amiaza în orașul Vicovu de Sus și municipiul Suceava, soldându-se cu rănirea a două fete în vârstă de 4 ani.

Primul accident a avut loc în jurul orei 17:20 pe strada Calea Cernăuți din Vicovu de Sus, când un șofer  în vârstă de 45 de ani, a acroșat cu bara față a autoturismului său o fetiță. Potrivit poliției, minora s-a angajat în traversarea părții carosabile într-o zonă marcată cu linie discontinuă, fără să se asigure și fără supravegherea părinților. În urma impactului, fetița a suferit răni ușoare și a fost transportată de urgență cu un echipaj SMURD la Spitalul Județean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale specializate. Medicii au diagnosticat-o cu traumatism ușor și excoriații. Conducătorul auto a fost supus testului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, i s-a recoltat o probă biologică de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”, urmând să continue investigațiile.

Al doilea accident a avut loc în jurul orelor 19:40 pe strada Celulozei din municipiul Suceava, când un autoturism marca Volkswagen, condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, a acroșat o fetiță de patru ani care traversa neregulamentar strada. În urma impactului, minora a suferit vătămări corporale ușoare și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Diagnosticul stabilit de medici a indicat un traumatism la brațul drept, accidentat ușor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ (0,00). De asemenea, i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Autoritățile au anunțat că se va întocmi un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de