O echipă de studenți din Timișoara, pe primul loc în acest an la concursul internațional „Hard&Soft” organizat de USV. Concurenții au avut de realizat un vehicul electric


Intră acum și în grupul de

Ediția 2023 a concursului internațional HARD & SOFT, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, s-a încheiat vineri, 19 mai, cu festivitatea de acordare a premiilor.

Pe parcursul a cinci zile, 11 echipe internaționale, formate din câte 4 studenți, au propus și au realizat concepte inovatoare originale, care au încercat să îndeplinească criteriile temei concursului, propusă de juriul internațional al acestei ediții, format din nume de prestigiu de la universități și companii de succes europene: Nicolae Bogdan FOICA, Jaime FELLER GOUDIE și Swornim SHRESTHA (ServiceXpert GmbH Munich, Germania), Vlad Alexandru VOICULESCU (Cognizant Mobility GmbH Munich, Germania), Ladislau MATEKOVITS (Politecnico di Torino, Italia) și Oliver FAUST (Anglia Ruskin University din Cambridge, Marea Britanie).

Concursul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Primăriei Suceava, al Consiliului Local Suceava, al Consiliului Județean Suceava, al Academiei de Științe Tehnice din România, precum şi al mai multor firme, pentru care sprijinirea, încurajarea și afirmarea tinerelor talente a devenit o tradiție.

Festivitatea de decernare a premiilor s-a desfășurat vineri, 19 mai 2023, în Aula din corpul E al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. La eveniment au participat reprezentanți ai AROBS Transilvania Software, ASSIST Innovative Minds, COGNIZANT Mobility România, Computer Voice Systems, Continental România, eConfaire Immersive Design, EGGER, Electroalfa, Expertware, IMS MAXIMS, Netcom Activ, POWERTRACE și ServiceXpert GmbH.

Pe parcursul zilelor de concurs, participanții au lucrat contra cronometru la realizarea unui vehicul electric folosind elemente hardware impuse, la care au putut adăuga un număr limitat de alte componente. Echipele participante și-au demonstrat talentul și ingeniozitatea în cadrul unei prezentări publice, care s-a desfășurat în ultima zi a competiției.

Pe podiumul ediției de anul acesta s-au aflat, în ordinea punctajelor obținute, următoarele echipe:

Timișoara ETC, cu 161 de puncte

Iași, cu 140 de puncte

București 1, cu 134 de puncte

Timișoara 1, cu 126 de puncte

Suceava 1, cu 104 puncte

București 2, cu 102 puncte

Cluj–Napoca, cu 101 puncte

Chișinău 1, cu 99 de puncte

Chișinău 2, cu 73 de puncte

Odesa, cu 71 de puncte

Suceava 2, cu 68 de puncte

Echipa București 2 a obținut Premiul Special „Clean Energy”, iar echipa din Odesa a obținut Premiul Special „Indomitable Spirit”.


Intră acum și în grupul de