Federațiile sindicale din Educație atenționează că, în paralel cu greva generală, salariații din educație sunt hotărâți să iasă masiv în stradă


Intră acum și în grupul de

Liderii federațiilor sindicale din Educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „ALMA MATER“, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, anunță că au respins duminică așa-zisa ofertă a Guvernului României pentru că nu au nevoie de ajutoare sociale pentru că nu sunt asistați social și că e nevoie de salarii decente.

Aceștia au transmis printr-un comunicat că nu s-a decis greva generală peste noapte și că nu fac jocuri politice.

„Este greva oamenilor școlii, este greva celor peste 200.000 de angajați din învățământ, care s-au săturat de nepăsarea guvernanţilor. Este greva celor care spun răspicat: AȘA NU SE MAI POATE! ACUM, mai mult ca oricând, este important să dăm dovadă de unitate. Le mulţumim pentru susţinere şi înţelegere părinţilor şi elevilor!”, se arată în comunicat.

Liderii sindicali atenționează asupra manipulărilor și dezinformărilor de pe rețelele sociale și cele care apar în spaţiul public pe anumite site-uri și fac apel atât la jurnalişti, cât şi la membrii de sindicat să verifice informațiile la nivelul organizațiilor sindicatele teritoriale sau la federaţiile reprezentative din învăţământ.

Liderii sindicali menționează că de aproape doi ani atenționează că vor fi organizate acțiuni de protest. Și că din anul 2021 și până în prezent, când s-a luat decizia declanșării grevei, au avut loc mai multe acțiuni de protest.

„Atenţionăm Guvernul României că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învățământ şi nu vine cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de