Alunecarea de teren din Zamca, poluarea râului Bistrița și pericolul canalelor microhidrocentralei Bilca, discutate în CJSU Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul, de Suceava, Alexandru Moldovan împreună cu subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, cu vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Vasile Tofan, dar și cu șefi și personal de specialitate din cadrul instituțiilor deconcentrate din județ au participat, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la o ședință a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Potrivit Prefecturii Suceava au fost discutate teme legate de situațiile de urgență actuale din județ.

Astfel, s-a analizat situația de urgență produsă prin deversarea accidentală în Râul Bistrița a apelor de mină rezultate din galeria Isipoaia, a fost prezentată evoluția situației în intervalul de timp 13.05.2023 – până în prezent, predictibilitatea și măsurile necesare să fie luate pe termen scurt, mediu și lung.

În ședință s-a analizat riscul de „alunecări de teren” existent pe versantul nordic al municipiului Suceava, în zona cartierului Zamca.

S-a evaluat situația și au fost stabilite măsurile pentru reducerea riscului pe întreaga arie de manifestare a fenomenului.

Totodată, s-a analizat și s-au stabilit măsuri pentru gestionarea eficientă a zonei canalului care deservește trei microhidrocentrale din comuna Bilca, administrate de SC ELECTROMAGNETICA SA București.

„În conformitate cu procedura de adoptare, proiectele de hotărâri au fost transmise spre consultare în termen de 24 de ore tuturor instituțiilor din componența CJSU Suceava, urmând ca în cursul zilei de marți, 23 mai a.c., să fie aprobate și aduse la cunoștința opiniei publice”, a precizat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de