Autoritățile sucevene impun Conversmin ecologizarea râului Bistrița și realizarea unei stații de epurare a apelor de mină


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat, marți, o hotărâre prin care a dispus măsuri pentru evitare poluării râului Bistrița cu ape de mină.

Astfel, prin Hotărârea nr.8/23.05.2023, s-a hotărât realizarea de către Conversmin SA în regim de urgență a lucrărilor de ecologizare a zonei afectate de deversarea accidentală a apelor rezultate din galeria Isipoaia în Râul Bistrița, respectiv lucrări de intervenție, remediere, eliminare a efectelor incidentului ecologic din data de 13.05.2023.

Totodată, s-a dispus realizarea de către Conversmin SA, periodic, a lucrărilor de decolmatare și curățare a depunerilor diverse (resturi vegetale, pământ, aluviuni și sedimente), din canalele de evacuare a apelor din mina Isipoaia precum și realizarea în regim de urgență a lucrărilor constructive necesare pentru reținerea încărcăturilor de material, în situația producerii pe viitor a unor deversări accidentale a apelor rezultate din galeria Isipoaia.

Mai mult, SC Conversmin SA, prin Ministerul Economiei, va analiza și prezenta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pașii procedurali necesari realizării Stației de epurare a apelor de mină, conform Acordurilor de mediu emise în acest sens.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, va purta luni, 29 mai a.c. discuții la sediul Ministerului Economiei cu ministrul Florin Spătaru și conducerea SC Conversmin SA în vederea asigurării în regim de urgență a fondurilor necesare realizării stației de epurare.


Intră acum și în grupul de