CJSU Suceava a dispus aplicarea în regim de urgență a soluțiilor tehnice pentru stabilizarea versantului din zona Zamca


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a adoptat, marți, o hotărâre privind stabilizarea versantului nordic al municipiului Suceava.

Astfel, prin Hotărârea nr.9/23.05.2023 privind stabilirea unor măsuri ca urmare a manifestării riscului „alunecări de teren” existent pe versantul nordic al municipiului Suceava, în zona cartierului Zamca, CJSU Suceava a decis analizarea și asigurarea implementării de către Inspectoratul Județean în Construcții Suceava a Raportului de expertiză tehnică cerința Af, aferent Proiectului nr. 100 / 15.05.2023 – „Alunecare de teren la Liceul Teoretic Filadelfia în zona terenului de sport, a cantinei și a construcțiilor situate în apropiere de coronament versant”.

Prin hotărâre s-a stabilit dispunerea în regim de urgență a soluțiilor tehnice și măsurilor impuse în urma expertizei efectuate, avându-se în vedere protejarea și stabilizarea întregului areal de manifestare a riscului „alunecări de teren”.

Alunecarea de teren din zona Zamca, cunoscută din 2007, s-a reactivat în ultima perioadă.

Primarul Ion Lungu a declarat că lucrurile nu mai suferă amânare.

„De această dată eu zic că lucrurile nu mai suportă amânare și trebuie să le facem pentru că sumele de bani depășesc posibilitățile Primăriei și atunci trebuie să găsești instrumente financiare. În 2007 încă nu erau aceste fonduri europene cum sunt acum. Eu zic că acum avem o șansă reală pe fonduri europene sau pe alte fonduri la Compania Națională de Investiții să consolidăm acest versant”, a spus primarul.


Intră acum și în grupul de