Termen de 30 de zile pentru punerea în siguranță a canalului de la Bilca ce deservește trei microhidrocentrale


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, marți, o hotărâre prin car stabilește măsuri pentru gestionarea eficientă a zonei adiacente canalului care deservește trei CHEMP-uri din comuna Bilca, aflate în administrarea SC Electromagnetica SA București.

Astfel,  CJSU Suceava a decis dispunerea de către operatorul economic, în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii, a unor măsuri de punere în siguranță a canalului care deservește trei CHEMP-uri din comuna Bilca prin realizarea unor împrejmuiri sau alte soluții de restricționare a accesului persoanelor neautorizate în interiorul acestuia.

Totodată, se impune avertizarea vizibilă a restricționării accesului prin instalarea de plăcuțe de restricționare, instalarea unor echipamente de monitorizare video a întregii secțiuni de scurgere.

De asemenea, firma este obligată să faciliteze accesul reprezentanților Primăriei comunei Bilca, respectiv a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava la echipamentul de monitorizare foto-video instalat, precum și dispunerea de alte soluții tehnice de punere în siguranță similare, conform normativelor în vigoare.

Măsurile au fost luate după ce, recent, un copil de cinci ani a murit după ce a căzut cu bicicleta în canal fiind ultimul dintr-un șir de 13 decese petrecute în împrejurări similare de-a lungul anilor 


Intră acum și în grupul de