Cu prilejul sărbătorii naționale Înălțarea Domnului la toate bisericile din județul Suceava se va arbora drapelul tricolor și se va intona imnul național


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, miercuri, o recomandare pastorală pentru toate unitățile de cult din cuprinsul eparhiei privind sărbătoare națională bisericească Înălțarea Domnului.

Astfel, având în vedere Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1920, 1991 și 2001 privitoare la proclamarea zilei de Înălțarea Domnului ca zi de sărbătoare națională bisericească, se recomandă tuturor unităților de cult din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților ca la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din ziua Înălțării Domnului, 25 mai 2023, să fie pomeniți toți eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Totodată, se va intona Imnul Național al României și se va arbora tricolorul la toate unitățile de cult din cuprinsul eparhiei.

La sfârșitul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, credincioși, în special copii, îmbrăcați în costume naționale, vor susține un scurt program de poezii și cântece patriotice (acolo unde este posibil) în cimitirele sau lângă troițele și monumentele ridicate în memoria eroilor neamului.

În cuvântul de învățătură se va evoca importanța zilei Înălțării Domnului ca zi de pomenire a eroilor neamului românesc.

Clopotele bisericilor vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.


Intră acum și în grupul de