Sucevean arestat preventiv de Tribunalul Suceava pentru vânzarea și deținerea de droguri de risc


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a decis, vieri, arestarea preventivă a unui suspect acuzat de DIICOT Suceava pentru vânzarea și deținerea de droguri de risc.

Potrivit DIICOT Suceava, în perioada februarie – martie 2023, un suspect a vândut droguri de risc (canabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (3CMC) consumatorilor cu care lua legătura prin intermediul aplicațiilor tip chat, stabilind detaliile privind încheierea tranzacțiilor cu droguri (momentul și locul întâlnirii, prețul și cantitatea).

DIICOT Suceava a efectuat, joi, percheziții în acest caz, iar un suspect a fost adus la audieri și a fost reținut.

Tribunalul Suceava a admis, vineri, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Minuta instanței:

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Nimițanu Ionuț Alexandru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de vânzarea, deţinerea drogurilor de risc, fără drept, prev.de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.05.2023 până la data de 24.06.2023, inclusiv. În conformitate cu disp. art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaului sus-numit. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat, prin apărător, vizând luarea măsurii arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”


Intră acum și în grupul de