Acasă Actualitate Doi arestați în cazul unei rețele de vânzare de droguri din zona...

Doi arestați în cazul unei rețele de vânzare de droguri din zona Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de
Profesorii s-au cam săturat să fie ultimii la …căruța Guvernării!

Tribunalul Suceava a dispus, vineri, arestarea preventivă a doi suspecți cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, introducerea din țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, potrivit procurorilor DIICOT Suceava, la începutul anului 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna august 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional și intern de droguri de risc.



Grupul infracțional organizat a procurat cantități importante de canabis și hașiș din Spania pe care le-a expediat prin intermediul unei firme de transport către România, coletele fiind ridicate pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost depozitate și porționate în vederea comercializării consumatorilor din această localitate și din localitățile învecinate.

În acest caz au fost efectuate, joi, mai multe percheziții, iar doi suspecți au fost aduși pentru audieri la sediul DIICOT Suceava, fiind ulterior reținuți și prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Tribunalul Suceava a admis cererea DIICOT Suceava și a dispus arestarea celor doi.

Minuta instanței:

„Respinge excepţia nulităţii absolute, ca neîntemeiată, formulată de apărătorul din oficiu al inculpatului Condurat Petrică Remus. Admite, în parte, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Mîndrilă Ioan-Alin, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 C.p., introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, prev. de art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.05.2023 până la data de 24.06.2023, inclusiv. 2. Condurat Petrică Remus cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracţional organizat prev. de art. 367 alin. 1 C.p., introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, prev. de art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 26.05.2023 până la data de 24.06.2023, inclusiv. În conformitate cu disp. art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor sus-numiţi. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, vizând luarea măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version