Studiu: Majoritatea elevilor CN „Eudoxiu Hurmuzachi” vor să studieze la facultate, iar 30 la sută vor să plece din țară după finalizarea studiilor universitare


Intră acum și în grupul de

Marea majoritate a elevilor din clasele a XII-a ale Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți vor să continue studiile la universitate, iar după absolvirea facultății, 30 la sută dintre aceștia intenționează să plece din țară.

În cadrul disciplinei Sociologie elevii clasei a XI-a F din cadrul Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au realizat un studiu sociologic, realizat sub coordonarea domnului profesor Dumitru Bistricean, cu privire la opțiunile de studii universitare și carieră profesională a absolvenților de anul acesta.

Au răspuns 135, 89 de fete și 46 de băieți, din cei 228 de elevi din clasele a XII-a de la Colegiul Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani.

Studiul a pornit de la ipoteza că date fiind rezultatele excelente obținute anual de elevii Colegiului Național ,,Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți la olimpiade, concursuri și sesiuni de Bacalaureat, majoritatea intervievaților din clasele a XII-lea vor continua studiile la nivel universitar, ipoteza fiind confirmată de răspunsurile celor intervievați.

Astfel, din cei 135 de subiecți, 130 au spus că după promovarea examenului de Bacalaureat intenționează să urmeze o facultate și doar 5 au spus că nu sunt interesați să-și continue studiile.

Cei mai muți dintre elevii care doresc să continue studiile vor să urmeze cursuri la facultăți din Iași.

București: 20

Cluj-Napoca: 19

Iași: 66

Suceava: 15

Târgu Mureș: 2

Constanța: 1

Oradea: 1

Brașov: 3

Amsterdam: 1

Londra: 1

Zürich: 1

Medicina și IT sunt specializările cele mai dorite de elevii rădăuțeni

D.           Specializarea dorită:

Drept: 17

Învățământ militar: 7

Istorie: 10

Științe umaniste: 3

Medicină: 36

Biologie: 5

Matematică/ IT: 25

Politehnică: 6

Economie: 5

Marketing: 2

Domeniu vocațional: 6

Sport: 1

Arhitectură: 1

Teologie: 1

Altele: 5

De menționat este că 30 la sută dintre ei intenționează să plece și să lucreze în străinătate după absolvirea cursurilor universitare.

După absolvirea facultății:

Intervievații plănuiesc să rămână și să lucreze în țară: 94

Intervievații plănuiesc să plece și să lucreze în străinătate: 41


Intră acum și în grupul de