Recursul primilor 15 arestati in cazul de la Vama Siret a fost respins


Intră acum și în grupul de

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins marţi, contestaţiilor primilor 15 arestaţi în cazul de corupţie de la PTF Siret, în care sunt cercetate 59 de persoane.

15 poliţişti şi vameşi de la punctul de frontieră Siret au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în data de 4 februarie. Este vorba despre: Doru Mihai Tocilă, Elena Cozminiuc, Elena Mihaela Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumanariu, Iulian Radu, Constantin Florin Matei, Vasile Secrier, Doru Constantin Andrişan, Virgil Jităriuc, Adrian Holca, Daniel Grigoraş, Toader Ilieşi, Cristian Filipoaia, Ovidiu Vasile Sasu.

Alţi 49 de lucrători de la Vama Siret au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, pe 4 februarie, de Curtea de Apel Bucureşti. Recursurile acestora urmează să fie judecate în cursul acestei săptămâni la ÎCCJ.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sumele primite de poliţiştii de la PTF Siret care lucrau într-o tură, aproximativ 10-12 persoane, oscilau între 7.000-8.000 de lei şi 20.000-25.000 de lei.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane, între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la PTF Siret, judeţul Suceava, şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, după cum urmează: Aurel Anea, comisar de poliţie, fost şef al PTF Siret, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat; patru lucrători vamali, şefi de tură – Sorin Constantin Şcladan, Nicu Cezar Schipor, Lazăr Ungureanu, Simion Coroliuc, pentru dare de mită în formă continuată, şi 54 lucrători de poliţie de la PTF Siret, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.


Intră acum și în grupul de