Poluarea de pe Bistrița la Holda a fost urmată de o poluare similară la Pojorâta. Prefectul Moldovan a discutat cu ministrul Economiei soluțiile tehnice pentru evitarea unor situații de acest gen


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a purtat, luni, discuții, la Ministerul Economiei, în legătură cu soluțiile avute în vedere pentru evitarea poluării cu ape de mină cum a fost cea de la Holda.

„Poluarea produsă în data de 13 mai a.c. pe râul Bistrița, pe raza localității Holda din orașul Broșteni, urmată de un eveniment similar de o mai mică amploare pe raza localității Pojorâta, a constituit subiectul principal al discuțiilor purtate astăzi la sediul Ministerului Economiei între prefectul Alexandru Moldovan și ministrul Florin Spătaru, secretarul de stat Flavius Constantin Nedelcea, în prezența directorului general al Conversmin SA, Bogdan Ștefan Chitescu”, a anunțat Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, imediat ce soluția tehnică rezultată în urma evaluării proiectantului Cepromin Deva va fi definitivată, Ministerul Economiei va aloca fondurile necesare realizării lucrărilor de ecologizare și punere în siguranță a zonelor afectate.


Intră acum și în grupul de