Gheorghe Flutur: Cazinoul din Vatra Dornei va străluci din nou și va redeveni un magnet în atragerea turiștilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat, marți, șantierul Cazinoului din Vatra Dornei, lucrările de reabilitare apropiindu-se de final.

El a spus că în ultimii ani s-a acționat pentru salvarea Cazinoului de la Vatra Dornei, un proiect de peste 5 milioane de euro și a subliniat că parteneriatul Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților-CJ Suceava, prinde contur.

„Era o obligație a noastră să salvăm această capodoperă care a fost lăsată mulți ani în paragină. Am reparat, cumva, noi , greșelile făcute în ultimii 50-80 de ani când acest cazinou a fost lăsat uitării. Acum devine un punct de referință pentru Bucovina”, a spus Futur care a precizat că va fi inaugurat în toamna acestui an.

El și-a exprimat convingerea că în această clădire vor fi organizate evenimente de înaltă ținută.

„Sunt convins că aici vor fi o mulțime de evenimente culturale de înaltă ținută și am curajul să o spun că pot fi evenimente care să găzduiască șefi de state, să promoveze Bucovina, să promoveze România și să arătăm că și în această parte de țară sunt capodopere care merită vizitate”, a spus Flutur.

El consideră că Vatra Dornei câștigă enorm prin salvarea cazinoului care va redeveni un magnet în atragerea turiștilor, în poza arhitecturii de Vatra Dornei este din nou cazinoul care strălucește.

Managerul de proiect a spus că reabilitarea clădirii cazinoului Vatra Dornei a început în 1988, dar apoi a fost abandonată până în 2016 când s-au început lucrările de proiectare, iar din 2019 se lucrează și s-a redat strălucirea de odinoară acestui edificiu.


Intră acum și în grupul de