Gheorghe Flutur spune că drumul Panaci-Bilbor este cea mai spectaculoasă lucrare a CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, marți, șantierul drumului județean Panaci-Bilbor, care pare să fie cea mai spectaculoasă lucrare de modernizare a unui drum realizată de Consiliul Județean Suceava.

„Este un drum în serpentine de 3,6 kilometri. Practic, este ultima porțiune de drum pe care mai trebuie să o modernizăm spre Harghita”, a spus Flutur.

El a menționat că dinspre Panaci s-au modernizat 28 de kilometri din acest drum, iar lucrările sunt acum pe ultimii kilometri, fiind un proiect complex cu peste 40.000 de mc de rocă ce trebuie excavată.

La acest drum se fac și ziduri de sprijin pe porțiuni având și 20 de metri înălțime, iar cele șase serpentine au o tehnologie specială de realizare.

„Facem o legătură spectaculoasă cu Ardealul la Bilbor spre Toplița. Sunt de aici mai puțin de 30 de kilometri până la Toplița și va fi o variantă scurtă pentru dorneni să ajungă la București”, a spus Flutur.

El a menționat că proiectul este pe trei ani de zile, iar mai mult de un an s-a scurs și se lucrează la pregătirea materialului mai ales că în zona respectivă se poate lucra un timp scurt în fiecare an din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.


Intră acum și în grupul de