Numarul operatorilor privati de maxi-taxi se va injumatati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Contractul încheiat în mai 2006 cu operatorii de maxi taxi care prestează activităţi complementare de transport public de persoane pe rutele secundare din municipiu expiră în acest an, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a anunţat că numărul acestora va fi redus la jumătate.

Potrivit edilului-şef, intenţia municipalităţii a fost de eliminare a transportului public complementar, prin mărirea parcului auto al societăţii de transport, dar că în condiţiile actuale, pe fondul crizei economice lărgirea parcului de maşini nu s-a mai putut realiza. Lungu a arătat că în aceste condiţii, pe traseele secundare, vor rămâne 20 de microbuze, iar contractul va fi, cel mai probabil, încheiat pe o perioadă de trei ani. „Sunt solicitări pentru curse spre cartierele noi unde nu e eficient să folosim autobuze”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a început din 2005 un program de limitare a numărului de maxi taxi care prestau servicii de transport public de persoane în paralel cu susţinerea societăţii de transport public local. Iniţial, numărul de maxi taxi a fost redus de la peste două sute la o sută, iar din mai 2006 la 40 de operatori care circulă pe traseele secundare din municipiu.

Municipalitatea suceveană a regândit sistemul de transport public local după ce a achiziţionat, din Franţa, autobuze noi care circulă pe traseele principale şi a decis ca numărul traseelor de maxi-taxi să fie redus.


Intră acum și în grupul de