29 dintre politistii retinuti la Vama Siret raman dupa gratii


Intră acum și în grupul de

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins toate recursurile formulate de cel de-al doilea lot de poliţişti de frontieră de la Siret care au fost arestaţi săptămâna trecută. Dacă marţi ÎCCJ a respins recursurile primilor 15 poliţişti, miercuri seara, ÎCCJ a respins alte 14 recursuri înaintate de poliţiştii de frontieră.

Este vorba de Gheorghe Constantin Lavric, Radu Lucanu, Ionel Marinel Gîză, Daniela Căpăţână, Vasile Adrian Bălici, Cristinel Ţiprigan, Cătălin Dumitru Zebreniuc, Valentina Ioana Sauciuc, Adrian Petru Mudrac, Fănel Florin Rădăcină, George Slevoacă, Gheorghe Alin Pavlovici, George Bogdan Ungureanu şi Ilie Zahariuc.

“Am criticat hotărârea de fond pentru că arestarea s-a făcut fără a se indica individual, circumstanţial şi în funcţie de cota de contribuţie a fiecăruia la săvârşirea faptelor, pentru că încadrarea juridică dată comportă discuţii şi pentru că nu există probe că urmărirea penală s-ar desfăşura în bune condiţii cu inculpaţii liberi. Practic, poliţiştii de frontieră nu aveau în atribuţii controlul bagajelor şi deci, vreo modalitate de implicare în traficul de ţigări”, a explicat Ionel Andrişan, unul dintre avocaţii care-i apără pe poliţişti.

Alţi 15 poliţişti vor fi prezentaţi, joi, în faţa magistraţilor ÎCCJ pentru recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti de a fi cercetaţi în stare de arest preventiv pentru 29 de zile.


Intră acum și în grupul de