Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret, gazdă a partenerilor de proiect Erasmus+ din Polonia și Bulgaria


Intră acum și în grupul de

În perioada 8-12 mai 2023, Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret a fost gazda  primei întâlniri de proiect în cadrul parteneriatului de mică anvergură în domeniul educației școlare KA210 „No Borders In Friendship”, proiect derulat în perioada 2022-2024 având ca parteneri şcoli din Polonia (ţara coordonatoare) şi Bulgaria. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Proiectul urmărește dezvoltarea competențelor lingvistice ale elevilor, promovarea activităților inovatoare în domeniul digital, dobândirea de abilități și competențe, promovarea toleranței și a spiritului de competiție sănătoasă în rândul tinerilor, conștientizarea și familiarizarea elevilor și profesorilor cu diversitatea culturilor, limbilor și valorilor europene.

            La această întâlnire de proiect au participat 10 cadre didactice şi 14 elevi din şcolile ţărilor partenere, aceştia din urmă fiind găzduiţi de familii ale elevilor şcolii gazdă.

            Programul întâlnirii a  conţinut diferite activităţi: vizitarea şcolii gazdă, participarea elevilor la diferite activităţi educative în cadrul şcolii, atelier de gătit, activități sportive, discuţii despre managementul proiectului, excursii de documentare în zonă şi vizitarea unor muzee şi alte obiective importante, spectacol cu dansuri şi cântece tradiţionale româneşti. A fost o săptămână plină de activități în care elevii din cele trei țări partenere au confirmat că ”prietenia nu are frontiere”.

            Pe tot parcursul reuniunii comunicarea s-a făcut în limba engleză, elevii putând astfel să-şi exerseze atât competenţele lingvistice dar şi cele de relaţionare socială, să-şi dezvolte abilităţile de lucru în grup şi să conştientizeze importanţa interdisciplinarităţii, toate acestea ducând la  realizarea obiectivului principal al proiectului.

Prof. coord. Liliana Mocrei

Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” Siret 


Intră acum și în grupul de