O gospodarie a ars la Stulpicani


Intră acum și în grupul de

Nimic nu a mai rămas întreg dintr-o gospodărie din comuna suceveană Stulpicani, în urma unui incendiu. Miercuri, la ora 17.44, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Stulpicani, aparţinând lui Vasile P. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la locul intervenţiei s-au deplasat 12 pompieri militari, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, de la Garda de Intervenţie Gura Humorului. În sprijin a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Stulpicani.

Când pompierii militari au ajuns la locul incediului, ardea acoperişul casei, bucătăria şi anexele, adăpostul de animale şi o magazie, existând pericolul de extindere la o casă de locuit învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 21.05 dar au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de circa 120 mp, bucătăria, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 90 mp şi o magazine de lemne, pe o suprafaţă de 48 mp. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit, obiecte de mobilier şi aparate electrocasnice.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, provenit de la conductori electrici defecţi.

Pompierii humoreni au salvat casa de locuit învecinată.


Intră acum și în grupul de