Gheorghe Flutur anunță că Guvernul a aprobat OUG care permite finanțarea Spitalului de Copii de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că în ședința de Guvern s-a aprobat o  Ordonanță de Urgență pentru investiții în sănătate și s-au stabilit criteriile de alocare a fondurilor europene, dar și a împrumuturilor pentru construirea de spitale în România fiind făcuți pași importanți pentru începerea de noi investiții în domeniul sănătății.

„CJ Suceava a solicitat Guvernului Ciucă alocarea de fonduri pentru Spitalul de Copii care urmează a fi construit în curtea Spitalului Vechi din Suceava, în vecinătatea blocului construit pentru medici și sunt convins că în scurt timp după această ordonanță vom putea primi o sumă de bani pentru constituirea acestui spital. Este vorba de circa 100 milioane de euro proiect realizat de Compania Națională de Investiții, (CNI) și care se adresează domeniului pediatric, copiilor”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că județul Suceava are nevoie de un spital de copii arătând că investiția se justifică în condițiile în care la Unitatea Primire Urgențe Suceava, (UPU), unul din trei pacienți care se prezintă este copil, dar și pentri că sunt distanțe mari față de zone din județ cum ar fi Vatra Dornei, Ulma, Brodina, care necesită mult timp pentru deplasare.

„Acest spital de 600 de paturi prevede înglobarea inclusiv a maternității, serviciu de urgență pediatrică precum și spații de cazare pentru aparținători. Sunt convins că acest spital va avea de îndată ce va fi finalizat o adresabilitate regională, vor fi tratați aici copii atât din Județul Suceava cât și din județele învecinate”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de