DSP Suceava nu a putut stabili cauza episodului de gastroenterită acută la absolvenții colegiului din Vatra Dornei care au participat la banchetul de absolvire


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, joi că nu a putut stabili cauza care a generat episodul de gastroenterită la absolvenții colegiului din Vatra Dornei care au participat la o pensiune la banchetul de absolvire.

Astfel, potriit DSP Suceava, în legatură cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară de la Vatra Dornei semnalată în data de 29 mai 2023, Inspecția Sanitară de Stat din cadrul DSP Sucava s-a deplasat la unitatea incriminată de unde au prelevat probă de apă, teste de sanitație de pe suprafețe și mâinile personalului precum și coproculturi de la trei angajați.

Se menționează că nu au fost recoltate probe alimentare având în vedere intervalul de timp scurs între desfășurarea evenimentului, în 26 mai și controlul efectuat în 29 mai.

DSP Suceava precizează că toate probele recoltate de către SCSP și investigate în cadrul DSP Suceava s-au încadrat în limitele normale, mai puțin proba de apă care prezenta o încărcătură de germeni peste limitele legale (NTG) dar fără prezența de germeni patogeni.

Totodată, potrivit sursei citate, cauza îmbolnăvirilor nu a putut fi identificată și nici nu s-a stabilit o legatură epidemiologică între factorii de mediu și apariția episodului care a determinat prezentarea acestor pacienți la spital. În urma administrării tratamentului la pacienți, simptomatologia s-a ameliorat rapid, astfel nu a mai fost posibilă recoltarea probelor biologice decât la o singură persoană, care și aceasta are rezultat  negativ la analiza coprobacteriologică.

„Având în vedere cele de mai sus, apreciem că a fost vorba, probabil, de un episod de gastroenterită acută, a cărei cauză nu poate fi stabilită”, a concluzionat DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de