Circulația pe DN 2 a fost blocată complet trei ore din cauza autocisternei ucrainene răsturnate la Grănicești


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră pe DN 2 a fost blocată complet, miercuri seara, timp de trei ore pe perioada în care o autocisternă ucraineană răsturnată a fost repusă pe roți și combustibilul transferat în altă autocisternă.

Astfel, miercuri la ora 11.13, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe  DN2/E 85 pe raza comunei Grănicești, s-a răsturnat, în afara părții carosabile, o autocisternă ce transporta combustibil.

Conducătorul auto un cetățean ucrainean, de 43 ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime omenești, nu au fost implicate alte autovehicule și nu a fost solicită intervenția echipajului de ambulanță.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cetățeanul ucrainean, în timp ce se deplasa la volanul ansamblului de vehicule format din cap tractor marca Mercedes și remorca, pe DN 2-E 85 pe raza localității Românești din comuna Grănicești, în direcția Suceava-Siret, la interesecția cu DN 2 H, pe fondul neatenției la volan, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în șanț.

În cisternă se afla cantitatea de 29 tone de motorină, care au fost transferate într-o altă cisternă.

În intervalul orar 17.00-20.00 circulația  pe DN2 a fost blocată pe ambele sensuri de mers, folosindu-se rute alternative, interval de timp în care au fost efectuate operațiuni de repunere a vehiculului pe partea carosabilului.

S-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului, conform OUG 195/2002.

Pentru avariile produse s-au eliberat autorizațiile de reparații.


Intră acum și în grupul de