Contrabanda cu piese si accesorii auto contrafacute


Intră acum și în grupul de

Un ieşean s-a ales cu dosar penal, amendă şi marfă confiscată după ce poliţiştii suceveni au constatat că transporta marfă fără acte şi pe deasupra contrafăcută. Astfel, pe drumul naţional DN 2, în comuna Buneşti, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit în trafic o autoutilitară condusă de B. Marius, de 25 de ani, din municipiul Iaşi, în care se afla şi B. Bogdan, de 26 ani, din localitatea Miroslava, judeţul Iaşi. Acesta a declarat poliţiştilor că marfa transportată îi aparţine şi nu are documente de provenienţă.

Cei doi au fost duşi la sediul I.P.J. Suceava, unde poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au preluat verificările şi au stabilit faptul că B. Bogdan Petru este asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, societate cu obiect principal de activitate comerţul cu piese şi accesorii auto, care deţine un punct de lucru în Bazarul din Municipiul Iaşi.

Poliţiştii au trecut la inventarierea mărfurilor identificate fiind depistate mai multe tipuri de accesorii auto, printre care unele care aveau inscripţionate diferite mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de conformitate pentru acestea, susceptibile a fi contrafăcute.

Accesoriile în cauză, constând în suporţi număr, capace pentru jante, brelocuri şi embleme, capace roţi, având inscripţionate diferite mărci auto şi cu o valoare de piaţă de aproximativ 7.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi a expertizării de către titularii mărcilor.

Lui B. Bogdan i s-a întocmit dosar penal pentru „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Verificările au fost continuate astfel au mai fost depistate mărfuri pentru care ieşeanul nu deţinea documente legale de provenienţă, constând în accesorii auto -huse scaun, capace roţi, ştergătoare, preşuri, cricuri, chei tubulare, folii, etc., acesta fiind sancţionat contravenţional cu amendă în sumă de 1.500 lei. Aceste mărfuri au fost confiscate, valoare lor fiind de aproximativ 5.000 lei.


Intră acum și în grupul de