Seara bucovineana, in cadrul Targului International de Turism de la Berlin (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Bucovina va fi prezentă la Târgul de la Berlin ca regiune specifică şi va reprezenta România cu o seară bucovineană”, a anunţat vineri, şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, care a precizat că aceasta se va realiza în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Şeful executivului judeţean a informat că la acest Târg Internaţional de Turism de la Berlin, care va avea loc în perioada 9-13 martie, spaţiul expoziţional al Bucovinei va fi de 60 de metri pătraţi, iar aici se va amenaja interiorul unei camere tradiţionale bucovinene, iar meşteri populari vor confecţiona diferite obiecte de artizanat.

Totodată, la târg vor fi prezentate tradiţiile bucovinene şi va fi promovată oferta turistică a zonei, în special programele turistice „Paştele în Bucovina” şi „Pelerin în Bucovina”.

Flutur a mai spus că, vineri, a discutat cu Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, P.C. Arhimandrit Datev Hagopian, despre implicarea Bisericii Armene în programul „Pelerin în Bucovina”, urmând ca împreună cu CJ Suceava să fie editate pliante de promovare a acestui program care să fie distribuite comunităţilor armene din diaspora.

PC Arhimandrit Datev Hagopian a solicitat autorităţilor sucevene sprijin pentru organizarea, în 2012, a manifestărilor prilejuite de împlinirea a cinci sute de ani de la zidirea mănăstirii Hagigadar, situată în apropierea municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de