Flutur isi clarifica pozitia in scandalul vamilor din Romania (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava nu are atribuţiuni nici în domeniul vămilor şi nici privind problemele legate de paza frontierei de stat, a ţinut să clarifice joi, într-o declaraţie de presă, şeful executivului judeţean, Gheorghe Flutur, care este şi vicepreşedinte al PDL.

„Am văzut în schimb PSD, care este artizanul acestei lupte, că probabil ne confundă cu vechiul Consiliu Judeţean Suceava pe care l-au pierdut şi după care plâng din 2008. Nu ne ocupăm de aşa ceva”, a subliniat preşedintele CJ Suceava, arătând că în calitate de persoană publică, a făcut „ce trebuie” atunci când a aflat de existenţa unor posibile probleme în vămile şi pe graniţa judeţului Suceava cu Ucraina.

„Am informat, de fiecare dată, prompt, la timp, când am avut informaţii, organele în drept, abilitate să verifice şi să facă ordine în acest domeniu”, a spus Flutur, în declaraţia de presă susţinută la sediul PDL Suceava.

El a ţinut să evidenţieze că este nefiresc ca Biroul Vamal de la Dorneşti să fie în chirie la un agent economic privat, la un operator vamal, motiv pentru care a solicitat ministrului de Finanţe să găsească soluţie pentru a fi mutat de acolo. „Nu cred că este firesc şi se pot da naştere la fel de fel de speculaţii şi întrebări că Vama Dorneşti, biroul care vămuieşte marfa venită din Ucraina pe calea ferată în primul rând, să fie cu chirie la un agent economic privat care este comisionar în vamă”, a spus Flutur.

El a arătat că prin Vama Dorneşti se derulează anual mărfuri importate de unele firme în valoare de zeci de milioane de euro, de îngrăşăminte chimice, materiale de construcţie, motorină, cărbune. „E vorba de zeci de mii de tone de îngrăşăminte, din Rusia din Ucraina, din alte ţări. Sunt convins că organele în drept ale statului vor verifica eludarea taxelor vamale în raport cu originea mărfii plimbată în acte prin mai multe ţări şi off-shore-uri ca apoi să vină în ţară şi să fie vămuită la domiciliul firmei”, a spus Flutur. El şi-a exprimat încrederea în organele statului că vor face ordine. „Am discutat şi informat organele în drept de la primul ministru, ministrul de Finanţe, ministrul de Interne, toate organele care am socotit că trebuie să ştie aceste lucruri”, a spus vicepreşedintele PDL.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că arestările în cazul vameşilor reprezintă o “bătălie între două grupuri mafiote din PDL”, iar dacă lupta împotriva corupţiei s-ar face corect ar trebui să fie cercetaţi lideri PDL precum Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă şi Constantin Ostaficiuc. Preşedintele PSD a mai susţinut că şefii unor vămi sunt instalaţi în funcţii de către liderii PDL, iar în schimb cotizează la PDL. “Şefii de vămi de la Suceava, Arad, Timişoara sunt toţi fără excepţie puşi la cererea sefilor de la PDL, domnul Flutur, Falcă, Ostaficiuc la Timiş. Toţi dau bani la partid pentru funcţiile ocupate. De la acesti lider locali banii ajung la Bucureşti. Dacă chiar am face o luptă de combatere a corupţiei în vămi ar trebui cercetaţi şi trimişi în judecată Flutur, Falcă, Ostaficiuc, şeful Vămii Bucureşti, cel de la ANAF şi miniştrii care i-au pus în funcţii. Altfel rămâne o bătălie între grupurile mafiote, dar e bine şi aşa pentru că-i vede lumea cine sunt”, a adăugat liderul PSD.


Intră acum și în grupul de