Dosar penal pentru ca si-a facut dreptate cu pistolul


Intră acum și în grupul de

Un botoşănean a încercat să-şi facă dreptate într-o dispută cu un siretean , cu pistolul cu bile de cauciuc şi s-a ales cu dosar penal. Astfel, agenţii Postului de Poliţie Dumbrăveni au fost sesizaţi de către N. Corneliu, de 42 ani, din oraşul Siret, despre o altercaţie în trafic cu J. Mihai, de 23 ani, din municipiul Botoşani, care a folosit împotriva sa un pistol cu bile de cauciuc trăgând două focuri. După producerea altercaţiei şi apelarea la 112, J. Mihai a părăsit locul incidentului deplasându-se cu autoturismul spre municipiul Botoşani.

Acesta a fost dat în consemn la Poliţia municipiului Botoşani, fiind identificat şi oprit în trafic în localitatea Hudum, la intrarea în municipiul Botoşani. Acesta a fost preluat de agenţii Postului de Poliţie Dumbrăveni şi condus la sediul postului în vederea efectuării cercetărilor. Astfel s-a constatat că J. Mihai se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Dumbrăveni unde a fost depăşit şi oprit forţat în trafic de către N. Corneliu, care i-a blocat faţa şi a frânat brusc. N. Corneliu a introdus treapta de viteză pentru mersul înapoi, şi în acest fel a lovit cu cârligul de tractare, masca autoturismului pe care a avariat-o uşor.

În urma audierii poliţiştii au aflat că N. Corneliu, i-a vândut lui J. Mihai, autoturismul pe care acesta îl conducea şi pentru care îi mai rămăsese dator cu o sumă de bani, fapt pentru care l-a oprit în trafic, cei doi coborând din autoturisme şi având unele discuţii contradictorii. În acel moment J. Mihai simţindu-se ameninţat a scos un pistol cu gloanţe de cauciuc, pe care îl deţine legal şi a tras un foc în aer, iar cel de-al doilea în direcţia lui N. Corneliu, rănindu-l uşor în partea superioară a braţului stâng, victima fiind condusă imediat la Spitalul comunal Dumbrăveni, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără a fi necesară spitalizarea acestuia.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest pentru a se verifica dacă au consumat băuturi alcoolice, rezultatul fiind negativ.
Atât J. Mihai cât şi N. Corneliu, au declarat că nu doresc să formuleze plângeri penale unul împotriva celuilalt.

Poliţiştii au ridicat pe bază de dovadă de la J. Mihai pistolul şi muniţia aferentă, respectiv 10 cartuşe cal. 10, cu glonţ de cauciuc, în vederea expertizării în laborator.
J. Mihai s-a ales cu dosar penal pentru uz nelegal de arme neletale.


Intră acum și în grupul de