Dosare penale pentru doi „pistolari”


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice au organizat o acţiune privind deţinătorii ilegali de arme neletale supuse regimului autorizării în urma căreia au ridicat pentru a fi cercetate 3 arme şi 220 cartuşe de cal 5,6 mm. Astfel, a fost identificat C. Gheorghe, din comuna Bosanci, care deţinea ilegal o armă neletală supusă regimului autorizării de cal. 4,5 mm. Arma a fost procurată în cursul anului 2010, din Austria şi introdusă ilegal în ţară fiind folosită în repetate rânduri în scop de agrement.

Pistolul a fost ridicat, bărbatului fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă, deţinere ilegală de armă neletală şi uz de armă neletală fără drept”.

Totodată, poliţiştii la-au mai identificat şi pe C. Cicerone, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care deţinea ilegal un pistol cu aer comprimat de cal.4,5 mm. Acesta le-a spus poliţiştilor că „l-a procurat în condiţiile Legi 17/1996 şi că nu a cunoscut prevederile Legii 295/2004, privind obligativitatea autorizării pentru acest gen de arme”.

Pistolul a fost luat de poliţişti, câmpulungeanul alegându-se cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere ilegală de armă neletală din categoria celor supuse regimului autorizării”.


Intră acum și în grupul de