Nechifor constata ca, in ultimul timp, Flutur este foarte agitat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, liderul PDL Gheorghe Flutur este extrem de tensionat şi foarte agitat, a apreciat, luni, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor.

„Nu ştiu de ce e aşa agitat. Poate pentru că a dorit să meargă la Crin Antonescu şi nu a fost primit?”, s-a întrebat liderul PSD Suceava. El consideră că starea de nervozitate a lui Gheorghe Flutur poate fi legată de probleme din trecutul recent care îi dau dureri de cap. „Flutur să-şi aducă aminte de localitatea Moara, în 2008, în campanie electorală, când au apărut un filmuleţ când oamenii din partid dădeau bani celor de pe aleea bisericii. Nu am auzit ca acest episod să fie soluţionat, privind banii daţi în campanie electorală”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că Gheorghe Flutur vorbeşte de „firmele pesediste”, dar că el nu a găsit în legislaţia din România să existe vreun cod CAEN privind încadrarea firmelor ca „pesediste, pedeliste sau peneliste”, ci firme comerciale cu acţionari persoane private sau persoane juridice. „Acele firme, cu acţionari care sunt şi membri în diverse partide, sunt supuse controlului vamal, fiscal sau de altă natură. De şase ani de când este la putere ar fi trebuit să se facă lumină dacă există probleme”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a mai arătat însă că a găsit o firmă „pedelistă”, SC Drumuri şi Poduri SA, firmă aflată sub autoritatea CJ Suceava, unde PDL deţine majoritatea consilierilor şi funcţiile de preşedinte şi cele de vicepreşedinte, şi care a fost falimentată de aceşti acţionari din PDL.

Nechifor a explicat că în anul 2008, când conducerea CJ Suceava a fost câştigată de PDL, societatea Drumuri şi Poduri SA avea o cifră de afaceri şi profit anual de zeci de miliarde de lei vechi, iar acum aceasta a ajuns să aibă datorii de zeci de miliarde de lei vechi.

Preşedintele PSD Suceava a spus că firma, care avea lucrări de construcţii de drumuri şi poduri la nivel regional şi care are un patrimoniu important a fost astfel adusă în stare de faliment, iar o firmă din judeţul Botoşani aparţinând unor membri ai familiei Conţac a câştigat licitaţia de întreţinere a drumurilor din judeţul Suceava pentru o perioadă de trei ani. „Falimentul va fi devoalat pentru că patrimoniul SC Drumuri şi Poduri SA este foarte interesant pentru cei care se ocupă acum de drumurile judeţene”, a mai spus Nechifor.

Secretarul general adjunct al PDL Gheorghe Flutur a declarat că PDL nu va tolera nicio ameninţare şi niciun atac din partea lui Victor Ponta, un “procuror obraznic” pentru adversarii politici şi un “avocat slugarnic” pentru membrii PSD, “boţul de mămăligă din undiţa lui Năstase” pentru electorat. “Având în vedere comportamentul nervos, neliniştit, agresiv şi calomniator al PSD în ultima perioadă, prin vocea lui Victor Ponta, PDL atenţionează că nu va tolera nicio ameninţare, atac sau calomnie la adresa noastră”, a afirmat Flutur, duminică, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că PDL a făcut ceea ce trebuie în lupta împotriva corupţiei, iar atacurile de “netolerat” ale lui Ponta la adresa PDL arată că frica din partea PSD este justificată. “Ultimele declaraţii şi atacuri calomniatoare, de netolerat din partea PSD, arată că frica, neliniptea este justificată. Vin de la Suceava, dintr-un judeţ de unde îi transmit lui Ponta că are motive să-i fie frică. Lumea vorbeşte despre ciorchinele firmelor pesediste din vămile cu Ucraina. De 10 ani le merge foarte bine în tranzacţiile cu materiale, îngrăşăminte chimice şi alte produse. Au ajuns până acolo încât să mute sediul vămii Dorneşti de la stat la un privat, la o persoană fizică. Vamă acasă, la un privat, în familie”, a susţinut Flutur.


Intră acum și în grupul de