Cadariu: SC Drumuri si Poduri a fost falimentata din perioada administratiei PSD


Intră acum și în grupul de

SC Drumuri şi Poduri SA, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Suceava, a fost falimentată din perioada administraţiei PSD, iar conducerea PDL a derulat un amplu şi ambiţios program de modernizare şi reabilitare a reţelei de drumuri judeţene, arată vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, într-un comunicat de presă, respingând astfel acuzele PSD Suceava privind falimentarea societăţii sucevene.

Potrivit documentului citat, situaţia S.C. ”Drumuri şi Poduri” S.A. a fost pecetluită în perioada 2007 – 2008 când vechea conducere a CJ a permis efectuarea de lucrări electorale de către societate pe un număr de 12 drumuri judeţene, în valoare totală de 82 miliarde lei vechi, prin încălcarea tuturor prevederilor legale cu privire la achiziţiile publice.

„Conducerea de la acea vreme a societăţii nu a înregistrat în contabilitate aceste lucrări ilegale, consecinţele fiind că în anul 2008, societatea a declarat un profit nereal;a fost dezechilibrat fluxul de lichidităţi al societăţii, care a dus aproape la blocarea activităţii acesteia; atunci când cenzorul şi Curtea de Conturi au impus înregistrarea contabilă a acestor lucrări, au fost scoase la iveală pierderile ”măsluite” prin aşa-zisul profit din anul 2008. Toate aceste aspecte sunt arhicunoscute, iar organele abilitate ale statului au fost sesizate de către actuala conducere a CJ”, a arătat Cadariu.

El consideră că declaraţiile lipsite de responsabilitate ale unor oameni politici cu privire la acest subiect sunt greu de înţeles şi de acceptat, în condiţiile în care sunt făcute chiar de persoane care deţineau funcţii de decizie în aparatul propriu al Consiliului Judeţean, în perioada în care aceste lucrări au fost ”comandate ” şi ”executate”.

Cadariu mai susţine că în ceea ce priveşte activitatea de reparaţie – întreţinere a drumurilor judeţene, în anul 2011 judeţul nu se va mai confrunta cu problema din anii 2009 – 2010, când din cauza întârzierii procedurilor de achiziţie publică lucrările au început în toamnă, întrucât actualul contract încheiat pe o perioadă de trei ani permite intervenţii imediate, fiind asigurate în bugetul Consiliului Judeţean resurse financiare în acest sens.

„Deşi criticat de către unii adversari care fie nu cunosc detaliile, fie acţionează cu rea – credinţă, acest acord – cadru pe trei ani privind reparaţia şi întreţinerea drumurilor judeţene permite ca în fiecare an, începând cu 2011 să fie asigurată o circulaţie decentă şi în condiţii de siguranţă, încă de la începutul anului”, susţine vicepreşedintele CJ Suceava.

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a acuzat, luni, conducerea PDL a CJ Suceava că a dus la faliment societatea Drumuri şi Poduri SA, aflată sub autoritatea CJ. Nechifor a explicat că în anul 2008, când conducerea CJ Suceava a fost câştigată de PDL, societatea Drumuri şi Poduri SA avea o cifră de afaceri şi profit anual de zeci de miliarde de lei vechi, iar acum aceasta a ajuns să aibă datorii de zeci de miliarde de lei vechi.

Preşedintele PSD Suceava a spus că firma, care avea lucrări de construcţii de drumuri şi poduri la nivel regional şi care are un patrimoniu important, a fost astfel adusă în stare de faliment, iar o firmă din judeţul Botoşani aparţinând unor membri ai familiei Conţac a câştigat licitaţia de întreţinere a drumurilor din judeţul Suceava pentru o perioadă de trei ani. “Falimentul va fi devoalat pentru că patrimoniul SC Drumuri şi Poduri SA este foarte interesant pentru cei care se ocupă acum de drumurile judeţene”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de