Antigelul, la control!


Intră acum și în grupul de

Comisarii protecţiei consumatorilor din Suceava au verificat modul de comercializare a lichidului antigel şi a lichidului de spălare parbrize de la 32 de operatori economici, constatându-se abateri la 17 dintre aceştia. Abaterile constatate de comisarii CJPC Suceava au condus la 7 măsuri de oprire temporară de la comercializare şi două măsuri de oprire definitivă de la comercializare. Totodată, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale dintre care 8 avertismente şi 9 amenzi în valoare de 18.200 lei. Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Elena Oanea a precizat că s-au găsit abateri în privinţa ambalării, a etichetării şi a certificării.

„Ambalajele acestor produse trebuie să fie proiectate şi realizate astfel încât să împiedice orice pierdere de conţinut şi să nu fie susceptibile la atacul conţinutului sau să formeze cu acesta compuşi periculoşi. Ambalajele şi sistemele de închidere trebuie să fie rezistente pentru a îndeplini criteriile de securitate în condiţiile unei manipulări normale”, a declarat Elena Oanea, subliniind că s-a identificat la comercializare lichid antigel în ambalaj neetanş.

Aceasta a exemplificat şi cu faptul că, s-a găsit la comercializare lichid de spălare parbrize PIRANA la care nu era menţionată pe ambalaj denumirea chimică a substanţelor periculoase prezente, lichid de spălare parbrize SONAX care nu aveau înscris însemnul tactil de pericol.

„Pe piaţă s-a găsit şi lichid antigel PRELIX, produs în Ungaria şi distribuit de SC IMPORT SRL Odorheiul Secuiesc la care lipsea numărul certificării RAR” a arătat Elena Oanea adăugând că s-au găsit şi produse expirate, fără traduceri în limba română pe etichete sau preţurile nu erau afişate.


Intră acum și în grupul de