Program „after school” gratuit pentru gimnazistii de la „Spiru Haret”


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, a fost lansată, marţi, oferta educaţională pentru anul şcolar viitor. Potrivit directorului şcolii, prof. Virginel Iordache, cea mai mare noutate o reprezintă introducerea unei clase de gimnaziu cu program „after school”, o clasă cu program intensiv de studiu al limbii engleze şi al informaticii. „Este un program care vine în sprijinul părinţilor, este gratuit, iar elevii înscrişi în această clasă au posibilitatea ca după terminarea orelor de curs să rămână la şcoală, să fie ajutaţi la lecţii şi să participe şi la alte activităţi recreative”, a declarat Virginel Iordache.

Potrivit acestuia „părinţii vor plăti doar masa pe care elevii o vor servi la prânz, celelalte activităţi fiind gratuite”. Profesorii care vor lucra cu elevii înscrişi în acest program sunt dispuşi să facă voluntariat după orele de curs şi să se ocupe de elevi şi de lecţii. Directorul şcolii a precizat că s-a discutat această chestiune în consiliul profesoral, iar colegii au fost de acord să se ocupe de elevi gratuit, fără să percepem nici o taxă pentru cei înscrişi în acest program.

Elevii înscrişi în clasa a V-a la acest program „after school” vor avea aceiaşi profesori din primul an de studiu şi până în clasa a IX-a şi dacă vor alege să urmeze şi liceul la Colegiul de Informatică, vor avea aceeaşi dascăli până în clasa a XII-a. „Venim în sprijinul copilului care trece mai uşor astfel de la un ciclu de învăţământ la altul şi, în acelaşi timp, profesorul nu poate să spună despre un elev că vine slab pregătit din gimnaziu”, a subliniat directorul Iordache.


Intră acum și în grupul de